Agenda

14 en 15 oktober 2017: Openstelling Duitse R703 bunker en tentoonstelling archeologie van de Tweede Wereldoorlog

Op 14 en 15 oktober 2017 zal er door de Stichting Oorlogserfgoed Midden-Limburg in het kader van de Nationale Archeologiedagen en de Maand van de Geschiedenis aandacht besteed worden aan de archeologie van de Tweede Wereldoorlog in de regio. In het kader hiervan kunt u een vrijwel intacte R703 anti-tankbunker betreden die normaal gesloten is voor publiek, gelegen aan de Dorpsstraat te Melick. Tevens kunt u naast de bunker een kleine tentoonstelling bezoeken gewijd aan de archeologie van het moderne conflict, waarin enkele voorbeelden uit de regio uitgewerkt en tentoongesteld zullen worden. Verder is er informatie aanwezig over de werkzaamheden van de Stichting Oorlogserfgoed Midden-Limburg in de regio. Er zullen ten alle tijden leden van de stichting aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden en uitleg te geven over de tentoongestelde voorwerpen en de bunker.

De bunker zelf is lastig toegankelijk voor mindervaliden of mensen die slecht ter been zijn. Toegang tot de bunker en het terrein is op eigen risico. Breng als het regent een regenjas en laarzen mee, aangezien de grond rond de bunker drassig kan worden. Voor het betreden van de bunker is oude kleding aan te raden. Er zullen overalls beschikbaar zijn. De tentoonstelling is overdekt en bevindt zich in de loods achter Servicebouwmarkt Har Gootzen & zn. In de directe omgeving van het terrein bevinden zich diverse horicagelegenheden. De locatie is goed bereikbaar per fiets en auto, er is voldoende parkeergelegenheid.

Waar: Dorpsstraat 70B, 6074 GD Melick.

Wanneer: 14 en 15 oktober, van 10:00 tot 17:00.

Klik hier voor meer informatie over de Maand van de Geschiedenis

23 juni 2017: Veteranendag Roerdalen

Op 23 juni aanstaande organiseert de gemeente Roerdalen haar jaarlijkse veteranendag. Op deze dag worden alle veteranen van de gemeente in het zonnetje gezet. De Stichting Oorlogserfgoed Midden-Limburg zal op deze dag een deel van het programma verzorgen. Klik hier voor meer informatie over Veteranendag in Roerdalen.

28 april 2017: Lezing ‘Strijdigheden’

Op 28 april aanstaande zal onze voorzitter Dwayne Beckers een lezing geven op het archeologische congres ‘Strijdigheden’ te Den Bosch. Hij zal hier het een en ander vertellen over zijn inventarisatie van sporen uit de Tweede Wereldoorlog in het Meinweggebied. Klik hier voor meer informatie over het archeologische congres ‘Strijdigheden’.