Battlefield Tours

Battlefield Tour: 1st Commando Brigade tussen Maas en spoor.

Datum: Op aanvraag (via onderstaand formulier)

Prijs: Euro 10,00 per deelnemer

Januari 1945, de Britse operatie om de Roerdriehoek [Duits bruggenhoofd ten westen van de Roer] te zuiveren was in volle gang. De operatie, met de naam Operation Blackcock, vond onder zware winterse omstandigheden plaats. Met de opdracht de linkerflank tussen Maas en de spoorlijn Sittard – Roermond te zuiveren van Duitse troepen en daarbij de dorpen Maasbracht, Brachterbeek en Linne te bevrijden werd de Britse 1st Commando Brigade op 23 januari in de strijd geworpen. Na afloop van Operation Blackcock volgde de desastreuze aanval op het eiland Osen. Uiteindelijk zouden de commando’s bijna een maand in het Midden Limburgse strijdtoneel opereren.

Tijdens deze battlefield tour bezoeken we per fiets de verschillende locaties die tijdens Operation Blackcock en de daaropvolgende periode voor de Britse commando’s een rol gespeeld hebben. Op deze locaties zal de gids de gebeurtenissen toelichten en krijgt u een indruk van wat daar tussen 23 januari en 19 februari 1945 heeft plaatsgevonden.

Enkele hoogtepunten:                                                                                       

  • Riley’s Gully
  • De aanval op Osen (Belle Island)
  • Linne Riegel (Duitse loopgraven)
  • Monument Eric Harden VC
  • En meer…

De tijdsduur van de battlefield tour zal ongeveer vier uur bedragen en staat onder leiding van een gids van Stichting Oorlogserfgoed Midden-Limburg.

Informatie aanvragen kan via het onderstaand aanmeldformulier. De battlefield tours worden gegeven op aanvraag. Het maximaal aantal deelnemers aan deze battlefield tour is 12. U dient zelf voor een fiets en eventuele regenkleding te zorgen. Bij een te slechte weersvoorspelling zal voor een nieuwe datum gekozen worden. De route is vrij vlak en gaat voor het overgrote deel over verharde wegen en kan met een reguliere (stads)fiets gefietst worden.

Meer inhoudelijke informatie volgt na uw aanmelding. Uw aanmelding is pas definitief zodra uw betaling ontvangen is.

Aanmeldformulier