Nationale Archeologiedagen: de archeologie van de luchtoorlog

De Stichting Oorlogserfgoed Midden-Limburg organiseert op 13 en 14 oktober een kleinschalige tentoonstelling over de archeologie van de luchtoorlog in de regio Midden-Limburg. De tentoonstelling vindt plaats in Kasteel Montfort, dat die dag zelf ook vrij te bezoeken is.

Reeds enkele jaren worden er regelmatig (resten van) neergestorte vliegtuigen op archeologische wijze geborgen. Daarbij komen steeds meer knelpunten en dilemma’s aan het licht, zowel ethische als juridische en financiële. In deze tentoonstelling zullen enkele van deze knelpunten uiteengezet en toegelicht worden.

Tevens worden er resultaten gepresenteerd van drie onderzoeken naar vliegtuigcrashes in Midden-Limburg. Behalve materiaal afkomstig van deze toestellen zijn er ook voorwerpen te bezichtigen die te maken hebben met de luchtoorlog boven de regio.

_DSC0008

De locatie is goed bereikbaar met de fiets en er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Locatie:

Huysdijk 4
6065 AX Montfort
Telefoon: 06 46 31 45 75

Tijd: 11:00 – 17:00


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s